Krøllede hjerner er også passionerede. (ISÆR krøllede hjerner!)

Forleden spurgte jeg ind til, hvad I har brug for hjælp til derude, mht. jobsøgning og detslige, i den her – virkelig – underlige tid.

Og jeg lovede jer “a piece of me”, so here goes!

Pernille Glad skrev i kommentaren til indlægget:

“Noget jeg godt kunne tænke mig lidt hjælp til, er at finde ind til min passion, ind til det der virkelig er mig, til mine grundværdier. For jeg ved at når jeg har det 100% på plads, finder jeg meget lettere og hurtigere min næste arbejdsplads.”

Det kom der et lille skriv ud af – og video? Det skal nok komme før eller siden!

Vi starter simpelthen fra en ende af. Nedenstående er noget, som du skal gruble lidt over, imens du læser. Eller hækler. Eller ordner bil. Eller bare glor. You decide…

For at finde ind til din passion og dét, som VIRKELIG er DIG, skal du starte med at spørge dig selv:

  • Hvad ber’ andre (venner, familie, etc.) dig ofte om hjælp til?
  • Hvad bruger du din fritid på, som du synes er sjovt?
  • Hvad laver du, når du skal slå hjernen fra, og bare “være”?
  • Hvad hygge-nørkler du med, måske noget andre synes er lidt sært (det er helt okay 😄)

For mig var det grafik. At rode med Canva. Og lave lækkert design til billede-opslag, hjemmelavede fødselsdagskort og ansøgninger.

Jeg har brugt TIMER på at hjælpe andre, udelukkende af godt hjerte, med deres CV og ansøgning – alt fra designet, til ordlyd og formulering.

Hjulpet dem med at hive dét, der betyder noget, frem.

Da jeg havde brugt nok – som i “nu-bruger-jeg-mere-tid-på-frivilligt-arbejde-end-jeg-er-sammen-med-min-datter” indså jeg, at det måtte skrues ned for.

Jeg var egentlig ked af at det skulle være sådan… Så da jeg kom i hænderne på min nuværende mentor, og jeg blev bedt om at liste ned, hvad andre ber’ mig om hjælp til, gik der et lys op for mig.

Det virker så banalt, og da jeg sad og skrev det her ned, føltes det egentlig lidt tamt. Men helt ærligt: Det var jo ikke indlysende for MIG heller, før nogen guidede mig, og fortalte mig, at dét jeg gør i min fritid, for sjov eller uden fortjeneste, faktisk ER værdifuldt!

Det viste sig jo, at jeg var dybt, dybt passioneret for at hjælpe andre. Det vidste jeg da egentlig godt, og var sådan lidt “duuuh” *indsæt teenage-lyd*.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Hvad skulle det nu også være godt for.

Jeg ville ikke bare hjælpe andre, for fortjenestens skyld. Jeg ville hjælpe andre, fordi det gjorde en forskel. Så simpelt kan det siges!

Men igen: Det var IKKE tydeligt for mig, før nogen satte spot på det.

Når man stiller sig selv de spørgsmål, kommer ens værdier også – ofte – frem i lyset. For hvad er det egentlig, som driver dig?

Jeg har aldrig været drevet af penge alene. Klart, klart, det er noget jeg har brug for i det samfund vi lever i. Kunne jeg leve udelukkende af at bytte tjenester, og “varer”, så gjorde jeg det. Det er en snak til en anden god gang 😉

Men helt seriøst, når der har indgået div. bonusordninger, provision og hvad har vi, har jeg trukket lidt på skuldrene og tænkt: “Nå meeen, det er da fint nok”.

For bonus-ordninger og detslige, rager mig en papand, hvis jeg ikke får lov at bruge mine evner – min empati, min krøllede, kreative hjerne, og min “JUHUUU” energi, hvor det er passende.

Så kan du lige så godt sætte mig i bur.

For mig, er det hamrende vigtigt at møde mennesker, der hvor de er. At vise medmenneskelighed. Forståelse for deres situation. For ellers trænger vi ikke ind – helt ind – og gør den største forskel.

Misforstå mig ikke, jeg elsker materielle ting – nye dejlige haveredskaber (hvor før jeg havde ingen), en ny seng, sofa, fjernsyn og hvad har vi…

MEN!!! Det er ikke TINGEN i sig selv, som gør mig glad, og energifyldt. Det er dét, den bringer med sig:

Haveredskaberne: Giver mig en fornøjelse ved at være i haven, gør det let som en leg, og uden ondt i ryggen.

En ny seng: God nattesøvn, morgenhygge med min datter og mand.

Sofa og fjernsyn: En fantastisk film-oplevelse, og igen: HYGGE 🙂

Hygge skal på listen over grundværdier 😂

Men helt seriøst:

Det er så utroligt simpelt. Det værste er, at det ligger lige for næsen af os. Så frem for at skue ud, og have kikkerten igang, så kig dig i spejlet. Grundigt.

Og spørg dig selv: Hvad synes jeg er SJOVT? Hvad gør mig GLAD?

Jeg siger ikke det er let – det er det sjældent – men simpelt? Dét er det.

Der benyttes cookies til en række nødvendige funktionaliteter og frivillig nyhedsbrev-tilmelding. Hvis du fortsætter med at anvende hjemmesiden samtykker du til disse cookies.